trende

Mideden Gelen Ağız Kokusunun Sebepleri Nelerdir?

8.571
Mideden Gelen Ağız Kokusunun Sebepleri Nelerdir?

Mideden Gelen Ağız Kokusunun Sebepleri Nelerdir?

Mideden gelen ağız kokusu sebeplerinin en başında ülser gelir. Son yıllarda ülserin ağız kokusuna neden olabildiği araştırmalar sonucunda öğrenilmiştir. Ülser gibi reflü olarak bilinen mide rahatsızlığı da ağız kokusu yapabilir. Sindirim siteminden kaynaklanan bağırsak rahatsızlıkları da ağız kokusuna sebep olabilir.

 

Ülser Ağız Kokusuna Neden Olur Mu?

Ülser ağız kokusuna neden olabilen bir mide rahatsızlığıdır. Ülser tedavisi olan ve çok ciddi olmayan bir mide rahatsızlığıdır. Antibiyotiklerle doktor kontrolünde tedavi edilir. Ağız kokusu sorunu yaşayıp sebebini bilmeyen kişilerin mutlaka bir doktora gitmeleri gerekir. Ülser tanısı konulan hastalar hızlıca tedavi edilebilirler. Böylece hem rahatsızlıkları tedavi olur hem de ağız kokusu şikayetleri ortadan kalkar.

Ağız Kokusu Tedavisi

 

Reflü Ağız Kokusuna Neden Olur Mu?

Bu soru da ağız kokusu problemi yaşayanlar için oldukça merak uyandırıcıdır. Bazı reflü rahatsızlığı olanlar ağız kokusu problemi yaşar ve reflüden mi kaynaklığından emin olamaz. Reflünün ağız kokusuna neden olduğu bilinir ve kanıtlanmıştır. Reflü göğüste ve boğazda yanma hissine neden olan bir rahatsızlıktır. Yemek borusundan asit çıkması bu yanmaya neden olur.

Reflü midedeki asidi ağız içine taşıyarak hem ağız kokusuna hem de ağız içi asit dengesini bozarak dişlerin sağlamlığını aşındırmaya neden olur. Ağız sağlığı için oldukça sakıncalı bir rahatsızlıktır. Boğazda ve oral yapıların içinde hasar oluşmasına neden olur. Ağız içinde bazı bakterilerin de oluşmasına neden olur.

Reflü rahatsızlığı hem mide için hem de ağız ve diş sağlığı için tehlikelidir. Mutlaka en kısa sürede tedavi edilmesi gerekir. Uzun süre devam edip tedavi edilmeyen reflü rahatsızlıkları hastaların midelerine, ağız ve diş sağlığına ciddi hasarlar verir. Aynı zamanda ağız kokusu şikayetinin de devam etmesine neden olur.

Bağırsak Rahatsızlıkları Ağız Kokusuna Neden Olur Mu?

Bağırsak rahatsızlıkları ağız kokusuna neden olur. Bu çok yaygın olarak bilinmez ama sindirim sistemi rahatsızlıkları ile ağız sağlığı çok alakalıdır. Sindirimin ilk ağızda başlaması bu bağın en önemli ispatıdır. Sindirim siteminde dolayısı ile bağırsaklarda yaşanan sağlık sorunları ağız ve diş sağlığını da etkiler.

Ağız kokusu sorunu yaşanmasının yaygın olmasa da sebeplerinden birisi de bağırsak rahatsızlıklarıdır. Bu genellikle ağız kokusu sorunlarında en son şüphelenilen şeydir ama nadiren de olsa karşılaşılır. Ağız kokusu sorunu yaşayanların bir türlü sebebini bulamadıkları durumlarda doktor tanısı ile bulunur. Bu aşamadan sonra tedavi süreci başlar. Zamanla bağırsak rahatsızlıklarının tedavisiyle ağız kokusu sorunu da çözüme ulaşır.

 

Ağız Kokusu Sorunu Nasıl Giderilir?

Ağız kokusu sorunu önce sebebi teşhis edilerek giderilir. Ağız kokusunun neden kaynaklı yaşandığı bilinmeden bu sorunla baş edilemez. Günümüzde en yaygın sorunlardan olan ağız kokusu aslında büyük bir sorun değildir. Bu kokudan kurtulmanın çok çeşitli yöntemleri vardır. Aç kalınması, susuz kalınması, ağız kuruluğu yaşanması gibi basit sebeplerle yaşanan ağız kuruluğu sorunları doğal yöntemlerle hızlıca giderilebilir.

En yaygın sebeplerinden olan diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıklarından kaynaklı ağız kokusu sorunlarında ise Ağız ve Diş Sağlığı bölümünden randevu alınarak doktor kontrolünde tedavi olunması sağlanır. Randevu almanın ve muayene olmanın ardından bu sorunlar genellikle hızlıca çözülür ve ciddi sorunlar değildir.

Tütün ve alkol kullanımı gibi zararlı alışkanlıkların neden olduğu ağız kokusu bunlar kullanılmaya devam edildiği sürece devam eder. Sadece kısa süreli ağız kokusu önlenir. Tamamen ağız kokusunu gidermek için alkol ve tütün ürünlerinin kullanımı bırakılmalıdır.

Mideden gelen ağız kokusu sorunlarında ise mutlaka doktora gidilmesi gerekir. Bu ağız kokusu sorunları diğerlerine göre daha ciddi sorunlardan kaynaklanır ve tedavi edilmesi gerekir.

 

 

Aklınıza Takılan Tüm Sorular İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Uzman
    Uzman
    Merhaba. Whatsapp Destek Hattımız 10:00 - 18:00 saatleri arasında hizmetinizdedir. Uzman Ekibimiz en kısa sürede cevap verecektir.
    Bian Ajans