trende

Reflü Ağız Kokusu Yapar Mı?

5.683
Reflü Ağız Kokusu Yapar Mı?

Reflü Ağız Kokusu Yapar Mı?

Reflü hastalarında ağız kokusu gibi birçok şikayet ortaya çıkar. Yemek borusuyla midenin birleşme yerindeki mekanizmanın bozulması reflüye yol açar. Midede meydana gelen bu rahatsızlık, ağız kokusu gibi şikayetleri de beraberinde getirir.

 

Reflü Hastalığında Ağızdaki Kötü Koku Nasıl Oluşur?

Reflü, midede oluşan rahatsızlıklardan kaynaklı görülen bir hastalıktır. Reflü olanlar, belirli yiyecek ve içecekleri tükettikten sonra midelerinde ekşime ya da yanma gibi sorunlar yaşayabilirler. Bu durumda mide sıvısı, nefes borusundan ağza gelir ve ağız kokusu şikayeti ortaya çıkar. Reflü ile oluşan ağız kokusu belirtisinin önüne geçmek için beslenme alışkanlığına ve yaşam biçimine dikkat edilmelidir.

 

Ağız Kokusuna Neden Olan Sağlık Sorunları Nelerdir?

Ağız kokusuna etken olan birçok sorunla günlük hayatta karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlar, hastalıklardan ya da hijyenik sebeplerden ötürü ortaya çıkar. Diş sağlığının korunmaması ya da gerekli temizlik ve bakımın yapılmaması ağız kokusunu meydana getirir. Ağız kokusuna sıklıkla neden olan sağlık sorunları şöyledir:

  • Reflü gibi mide hastalıkları ağız kokusunu meydana getiren sebepler arasındadır.
  • Böbrek hastalıkları ağız kokusu gibi belirtileri ortaya çıkartır.
  • Ağız içerisinde oluşan bakteriler, ağızda kötü koku oluşumunu sağlar.
  • Diş, diş eti, diş çürüğü gibi rahatsızlıklar ağız kokusuna neden olabilir.

Bu hastalıklardan kaynaklı olarak oluşan ağız kokusu için yaşam biçimine, beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmelidir.

 

Ağız Kokusu Teşhisi

 

Tüketilen Ürünler Ağızda Koku Yapar Mı?

Beslenme alışkanlığı ağız kokusu yapar. Tüketilen bazı yiyecekler ağız kokusunun oluşmasında da etkendir. Özellikle baharat ürünlerinin tüketimi ağızdaki kokunun meydana gelmesindeki önemli sebeplerdendir. Aynı zamanda diş sağlığımızı tetikleyecek gıdaların tüketilmesi, dişlerimizdeki sorunları ortaya çıkartarak ağız kokusunun ortaya çıkmasına yol açar. Tütün ve alkol kullanımı da ağız kokusu yapan tüketim alışkanlıklarındandır.

 

Reflü Hastalığında Ağız Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapılmalıdır?

Reflü hastası olanlar, tükettikleri yiyecek ve içeceklere dikkat etmelidir. İyi bir beslenme planı ve zararlı yiyeceklerin tüketilmemesi, reflü hastalarının dikkat etmesi gereken en önemli konulardandır. Alınan ve tüketilen gıdalara gösterilen özen reflü hastalığı belirtisi olan ağız kokusunun önüne geçmede de önemli bir rol oynamaktadır. Devam eden ve geçmeyen ağız kokusu sorunlarında mutlaka bir doktora danışılmalıdır.

 

Ağız Kokusunun İçin Hangi Çözüm Yollarına Başvurulmalı?

Ağız kokusunu gidermek için birçok çözüm yolu bulunur. En önemli çözümlerden birsi, ağızda meydana gelen kokunun sebebini anlamak için bir doktora görünmektir. Ağız kokusu sebebinin bir hastalıktan mı yoksa dikkat edilmeyen temizlik bakımından mı kaynaklı olduğu öğrenilmelidir. Mideyi tetikleyen Reflü, böbrek ya da diğer rahatsızlıklara sahipsek doktor yönlendirmeleri ile yaşam biçimimizdeki gerekli düzenlemeleri yapmamız gerekir. Yaşama ve beslenmeye dikkat etmek gibi alışkanlıklar edinildiğinde ağız kokusu giderilir.

 

Ağız Kokusunu Önlemek İçin Ne Yapmalı?

Ağız kokusunu gidermek için ağız ve diş temizliğine önem verilmeli. Sağlık sorunları dışında yetersiz hijyenden kaynaklı oluşan ağız kokusunu giderebilmek için günlük hayatta yapılacak birçok yöntem bulunur. Bu yöntemler şöyledir:

  • Günde iki kez dişlerinizi fırçalayın.
  • Ağız çalkalama suyunu kullanarak ağızda ortaya çıkan bakteri oluşumunu önleyin.
  • Sıvı tüketmeye özen gösterin.
  • Probiyotik kullanın. Sindirim sistemindeki asidin dengelenmesini sağlayan probiyotik, iyi bir nefes oluşumunu da sağlar.
  • Midenizde ki sorunları tetikleyen yiyecek ve içeceklerden kaçının.
  • Aç kalmamaya özen gösterin.
  • Bitkisel çaylar, nane, maydanoz, elma, tarçın gibi gıdaları tüketerek ağız kokusu oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Ağız kokusu geçmediği zaman mutlaka uzman bir doktora danışılmalıdır.

 

 

Aklınıza Takılan Tüm Sorular İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

 

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Uzman
    Uzman
    Merhaba. Whatsapp Destek Hattımız 10:00 - 18:00 saatleri arasında hizmetinizdedir. Uzman Ekibimiz en kısa sürede cevap verecektir.
    Bian Ajans